Navigace

Den dětí v Praze: Národní muzeum, jízdy parním vlakem i ZOO



V Praze se můžete vydat zdarma na prohlídku nově zrekonstruovaného Národního muzea. Na své si tento den přijdou také milovníci zvířat a mohou vyrazit do ZOO do pražské Troje za symbolické dětské vstupné.

Den dětí je pro mnoho institucí, muzeí nebo organizací možnost, jak připravit zábavný program nejen pro děti, ale i jejich rodiče. V Praze se můžete vydat zdarma na prohlídku nově zrekonstruovaného Národního muzea. Na své si tento den přijdou také milovníci zvířat a mohou vyrazit do ZOO do pražské Troje za symbolické dětské vstupné. Komu se líbí vlaky, ten by měl naopak zavítat do Braníku. Možností, jak strávit tento den, je však mnohem více.

Do Národního muzea nebo na Petřín

Už jste navštívili zrekonstruované Národní muzeum? A kupoli muzea s vyhlídkou na Václavské náměstí? Právě na Den dětí máte možnost návštěvy zcela zdarma. Obdobnou příležitost nabízí taktéž Petřínská rozhledna, kde se bude konat tradiční akce Hrajeme si na Petříně. Na děti čeká putovní hra „Za tajemstvím pindruší“, která se váže na výstavu 50 let se Čtyřlístkem. Kromě hry se budou moci děti vydovádět v dílničkách, při soutěžích nebo hrách.

Okružní jízdy parních a motorových vlaků po Praze a okolí

Pro milovníky železnice, vlaků a vláčků ve všech podobách je naopak připraven dětský den na nádraží v Braníku. Z nádraží bude dokonce vypraveno několik mimořádných parních a motorových vlaků po okružních trasách po Praze. Celodenní program zpestří jízdy historickou soupravou metra mezi Florencí a depem Kačerov nebo výstava vozidel. Kromě vlaků jsou pro děti a rodiče připravené jízdy historickými autobusy ze zastávky Braník do blízkého okolí.

Do ZOO za symbolickou 1 Kč nebo na dostihy

Na sobotní den připravili zábavný a poučný program i v ZOO ve spolupráci s Městskou policií hlavního města Prahy. Vstupné bude pro děti do 15 let za symbolickou 1 Kč. Pro nadšence dostihů a milovníky koní je připraven program naopak na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. Děti do 15 let mají vstup zdarma. Nejmenší děti se mohou těšit na jízdy na ponících, loutkové divadlo, králičí hop či maskota Kubíka s dárečky. Nebudou chybět ani nafukovací hrady, hopsací poníci nebo skákací pytle. Na obličeji dětem nebude chybět namalovaný obrázek a samozřejmě úsměv, který ke Dni dětí patří především!




Rychlá poptávka?